Beetje bij beetje vergeten.........

Dit artikel gaat over de ziekte Alzheimer en haar omgeving. Wat doet het met je en hoe ervaart je omgeving het feit dat je verandert. Tenminste, soms verander je en dan weer niet. Uiteindelijk ben je het allemaal “vergeten”. Dat vergeten is ook weer niet helemaal waar, veel herinneringen blijven in je energie; en dat is precies wat er naar boven komt op het moment dat er iemand mijn praktijk bezoekt. Tijdens een consult maak ik contact met de energie van de overleden dierbare. Hierdoor ontstaat weer even die “oude” vertrouwde herkenbaarheid en verdwijnt die verschrikkelijke meneer Alzheimer even naar de achtergrond. De herinneringen komen weer terug!

 

Het is erg mooi om te zien als die herinneringen weer boven komen; zoals spelletjes die men vroeger deed of de geur van de koekjes van oma. Er ontstaat een gevoel van opluchting als blijkt dat herinneringen “bewaard” zijn gebleven, maar ook een gevoel van bevestiging en vergeving is een onderwerp dat vaak naar boven komt. U heeft als nabestaande en wellicht als “verzorger” van de persoon met Alzheimer, tijdens uw liefdevolle verzorging toch vaak het gevoel gehad: “doe ik het wel goed?. Merkt hij/zij mijn eigen gevoelens nog op. Leeft hij/zij nog wel bewust en wordt alles nog ervaren?” We zijn dan eigenlijk al een beetje afscheid aan het nemen, omdat we enerzijds zoveel mogelijk willen vasthouden maar anderzijds de vaak harde realiteit onder ogen moeten zien. Mensen met Alzheimer gaan steeds meer achteruit en dat maakt het voor u als nabestaande erg lastig. Het zijn gewoon de lieve mensen en dierbaren die ze altijd voor u zijn geweest, echter met 1 groot verschil: de ziekte neemt beetje bij beetje de controle van het brein over. De verbindingen in het brein laten het steeds meer afweten en maken dat uw dierbare in uw ogen veranderd. Hoe kostbaar zijn dan die momenten als u in mijn praktijk de gevoelens weer beleeft en de voor u zo herkenbare informatie met u kan worden gedeeld!

 

Wilt u ook contact met uw dierbare overledene, mail mij en dan plan ik graag een afspraak voor u in.