Bijzonder verhaal 2.

Ik ging voor een consult op locatie en wist van tevoren niet wat ik moest verwachten. Makkelijk. Dan verwachten we niets en laten ons verrassen. De auto kon ik mooi aan de overkant van de straat parkeren en ik had het juiste huisnummer al gezien. Vader, die reeds jaren overleden is stond meteen bij de voordeur als een soort beschermer. Doe voorzichtig met mijn meisje want ze is nogal trots en met die trots wil ze een hoop verdriet verbergen. Op dat moment kwamen er beelden die inderdaad een behoorlijk pittig leven lieten zien. De deurbel gaat en een uiterst liefdevolle vrouw doet open. Meteen zie ik haar bescherming die ze zelf heeft opgebouwd, nl een schitterende glimlach. Een bescherming omdat ze ook moeder is van 2 prachtige eveneens volwassen dochters. Van harte wordt ik ontvangen maar merk ook enige reserves om er open in te gaan van haar kant uit. Ik merk dat duidelijkheid haar meteen openbreekt als ik haar vader beschrijf, zijn karakter en zijn woorden die hij sprak toen ze nog een tiener was. Ze lacht en is zichtbaar blij met de informatie. Dan vertel ik haar wat vader mij vertelde toen ik geparkeerd stond voor het huis. Ze moet een traantje laten en ik vraag voorzichtig of ik verder mag gaan met het consult. “Ja hoor, want ik ben zo blij dat je mij dit kunt vertellen” zegt ze. Vader vertelt over haar zware leven dat ze bijna achter de rug heeft. Bijna, want ze moet nog even en dan is ook dat laatste restje afgehandeld en klaar. Vader vertelt veel over zijn dochter en alles wordt met een bevestigende lach of een traan geuit. De woorden, ”wat is er toch meissie” zijn de meest bijzondere in het consult want ondanks alle bewijzen, gedragingen en uitspraken van vader die ze hoorde, waren dat de woorden waardoor ze wist dat ze altijd met haar verhaal bij hem terecht kon.

 

 

Wil jij ook een bijzonder consult, dan kun je mij graag mailen.

 

 

Hartelijke groet, Diana