Voeding voor de ziel

Dagelijks zorgen we voor ons lichaam door het te onderhouden en te voorzien van eten en drinken. Dit doen we simpelweg omdat we zo geprogrammeerd zijn en ons lichaam vanzelf signalen afgeeft als: “ik heb honger” of “ik heb dorst”. Die signalen zijn de trigger om dagelijks te eten en te drinken. Los van het feit dat die afstelling bij iedereen anders is en dat dit ook deels door conditionering komt, is het een gegeven feit. Maar hoe zit het dan met de voeding voor je ziel? Hoe weet je dat je je eigen ziel, je bestaansbeleving aan het verwaarlozen bent of juist prima aan het onderhouden bent? Dit merk je o.a. door de manier waarop je je voelt. Voel je je gelukkig en blij, dan is er dus een goede huishouding in je ziel. Voel je je niet zo blij en worstel je met allerlei issues, dan is de huishouding even ontregeld. Die verstoring kan meerdere oorzaken hebben, zoals: je hormonale huishouding is niet in balans, je voedingspatroon is niet in balans, je zit teveel te piekeren en na te denken, je hebt teveel stress op je werk en zegt te weinig: nee, je hebt allerlei problemen waar je niet uit komt enz.

 

“Wat we nodig hebben om onze ziel, onze diepste kern te onderhouden is een goede focus en helderheid”

 

Vanuit een natuurlijk gevoel dat doen wat goed voor ons is en dus ook goed voor ons lichaam en ziel. Wetende dat je als je een ander helpt, je ook jezelf helpt. Keuzes voorbij laten komen en gewoon vanuit een innerlijk weten kiezen en niet twijfelen. Zo vind je als vanzelf de manier om je ziel goed te onderhouden en in balans en harmonie om te gaan met de dagelijkse beslommeringen en problemen waar we allemaal tegen aan lopen.

 

 

Heb jij een duwtje in de rug nodig om je focus te vinden, dan kan ik je daarbij helpen via een intuïtief consult. Neem gerust contact op!