Oefening in helderheid deel II

Begin als voorbereiding met deel I, ga dan verder met dit onderdeel

 

Deel II

 • Ga met je aandacht naar de voetchakra's, de connectie wielen met de aarde
 • Maak verbinding met de aarde door te visualiseren dat de energie vanuit je voetchakra’s diep de aarde in gaat en laat de energie vermengen
 • Ga nu met je aandacht naar je handpalm midden in je handen en hou ze omhoog voor je met gebogen elle boog
 • Maak verbinding met de natuur en laat de energie zich stromen en vermengen
 • Ga nu met je aandacht naar je stuitje. Dit chakra is het basischakra, rood van kleur (het element aarde en staat voor overleving). Laat het chakrawiel rond draaien om de energie te activeren
 • Ga nu met je aandacht naar je onderbuik, net onder de navel. Dit chakra is het sacraal chakra, oranje van kleur (het element water en staat voor je emoties). Laat het chakrawiel ronddraaien om de energie te activeren
 • Ga nu met je aandacht naar je Solar Plexus. Dit chakra is het energiechakra, geel van kleur (het element vuur en staat voor je krachtcentrum). Laat het chakrawiel rond draaien om de energie te activeren
 • Ga nu met je aandacht naar je borstbeen. Dit chakra is het hartchakra, groen van kleur (het element lucht en staat voor je gevoelens). Laat het chakrawiel rond draaien om de energie te activeren
 • Ga nu met je aandacht naar je keel. Dit chakra is het keelchakra, blauw van kleur (het element ether en staat voor communicatie). Laat het chakrawiel rond draaien om de energie te activeren
 • Ga nu met je aandacht naar het midden van je voorhoofd. Dit chakra is het derde oogchakra, indigo van kleur (element licht en staat voor visie). Laat het chakrawiel rond draaien om de energie te activeren
 • Ga nu met je aandacht naar je kruin. Dit chakra is het kruinchakra, violet paars van kleur (element pure geest en staat voor het weten). Laat het chakrawiel rond draaien om de energie te activeren
 • Ga nu met je aandacht naar het 8e chakra dat zich circa 30 cm boven je hoofd bevindt. Dit chakra is je verbinding met de bron of datgene waar jij in gelooft, eveneens paars/violet van kleur in een grote intensiteit. Laat het chakrawiel rond draaien om de energie te activeren
 • Ga nu met je aandacht naar je 9e chakra dat zich circa 60 cm boven je hoofd bevindt. Dit chakra is een verdere verdieping met de bron, regenboog van kleur is al zijn intensiteit. Laat het chakrawiel rond draaien om de energie te activeren
 • Ga nu met je aandacht naar je 10e chakra dat zich circa 1,5 meter boven je hoof bevindt. Dit chakra is een verdere verdieping met de bron, wit van kleur is al zijn helderheid. Laat het chakrawiel rond draaien om de energie te activeren